Het is

-₀₀₀₀₀₀-Foto's en video's staan in de fotogalerij; Op de TABLET'S JBC's Toeragenda 2019 en/of Markten & Evenementen voor info van volgende ritten en/of evenementen!!

Bezoekers:

Antwerpen 2014
Neeltje Jans 2014

 

Uitstapjes & Weekendritten

 

 

 

De JBC organiseert jaarlijks diverse toertochten alleen voor JBC leden, maar ook vrije toertoertochten die door iedereen met een oldtimer bromfiets mee kan rijden, de zogenaamde opentoerritten.

 

Beroemd is de jaarlijkse veluwerit in augustus en berucht de snertrit (opentoerrit) eind november. Maar ook de jaarlijkse (XL) weekendrit eind juni is bij de ´diehards´ onder de JBC leden altijd weer een geweldige ervaring.

 

Hieronder een overzicht van de inmiddels bereden JBC (XL)Weekendritten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo is de JBC met een weekendrit begonnen in 2009 en ging naar Amsterdam/Beverwijk. Dit smaakte naar meer en ging de jaren daarop o.a. naar Valkenburg, rit rond het IJsselmeer, Valthe (Dr.) en inmiddels daardoor, door alle provincies van Nederland geweest. De JBC ging steeds verder van huis en is met de XL weekendritten zelfs al internationaal gereist in 2014 via de provincie Zeeland, Terneuzen (Neeltje Jans) naar België en via Antwerpen weer door naar Oosterhout. In juni 2015 heeft de JBC "de Moezelrit" in Duitsland gereden (van Trier naar Koblenz en omstreken). De toerrit begon vanuit Bitburg bij de gelijknamige bierfabriek. In deze rit is ook door Luxemburg en zelfs een stukje door Frankrijk meegenomen!

 

In juni 2016 is de JBC in een XL weekend naar Duitsland

geweest "Im Herz", gestationeerd op 560 meter hoogte in het

skidorp Braunlage, 100 km's onder Wolfsburg in de buurt van

Goslar en het mooie voormalige oostblokstadje Quedlinburg.

In juni 2017 werd in een XL weekend wederom Duitsland bezocht. Nu via Eemshaven naar Borkum en na een rondrit over het eiland de boot genomen naar Emden, waarna we door zijn gereden naar het hotel in Leezdorf. De derde dag via Leer richting Papenburg naar ons tweede hotel in Rhede. De laatste dag zijn we via vestingdorp Bourtange weer naar huis gereden.

 

De JBC probeert regelmatig tijdens een toertocht een uitstapje of "afstapje" te regelen waar wat cultuur kan worden gesnoven of een excursie kan worden gemaakt. Zo zijn er al diverse musea bezocht zoals o.a. Scherjon's klompenmakerij en -museum te Noardburgum en het Planetarium te Franeker. Maar zo is ook al de nieuwe brandweerkazerne in Leeuwarden, het Woudagemaal te Lemmer, het Opel automuseum te Tijnje, Cars, Cola and Coins te St. Jacobiparochie, het Landbouwmuseum te Earnewâld en JacFriesland in Drachten bezocht. Deze laatste is een bedrijf die RVS bewerkt d.m.v. laser-, plasma- en waterstraal- snijmachines.

Tijdens de Zuid-Limburgrit (2010) is de Amerikaanse Begraafplaats bij Margraten bezocht. En voorafgaand van het XL weekend "Goslar" is de JBC begonnen bij het Volkswagenmuseum te bezoeken in Wolfsburg. In de Borkumrit tijdens het XL weekend in 2017 werd o.a. de Meyer Werft te Papenburg bezocht. In 2018 werd o.a. de standbeelden van Normaal te Hummelo bezocht en RD Classics te Emmerich (Dld.) waar meer dan 400 Amerikaanse auto's onder 1 dak te koop staan.

 

 

 

 

 

2009: Weekendrit (NL)

Amsterdam/ Beverwijk

Foto's Amsterdamrit

2010: Weekendrit (NL, B, D)

Sibbe bij Valkenburg

Foto's Limburgweekend

2011: Geen weekendrit

Vanwege te slecht weer

 

2012: Weekendrit (NL)

Weesp/Meppel

Foto's IJsselmeerweekend

2013: Weekendrit (NL en D)

Valthe (Dr.)

Foto's Valtheweekend

2014: Weekendrit (NL en B)

Hoofdplaat (Ze), Antwerpen en Oosterhout (N.Braband)

Foto's Zeelandrit

2015: XL Weekend (D, F, L)

Taben Rodt bij Trier / Treis- Karden bij Cochem en Koblenz

Foto's Moezelrit; Dag 1,

Dag 2, en Dag 3

2016: XL Weekend (D)

Goslarrit. Braunlage "Im Harz"

Foto's Goslarrit; Dag 1,

Dag 2, en Dag 3

2017: XL Weekend (NL, D)

Eemshaven, Borkum, Emden, Norden e.o., Papenburg en Bourtange

Foto's Borkumrit; Dag 1, Dag 2,

Dag 3, en Dag 4

2018: Weekendrit (NL, D)

Vanuit Ee richting de Achterhoek. Hummelo, Groenlo en Emmerich (Dld.)

Foto's Achterhoekrit; Dag 1, Dag 2, en Dag 3.

 

 

 

Goslar 2016
Amsterdamrit 2009
Zuidlimburg 2010
Treis Karden 2015
Meyer Werft Papenburg
Standbeeld Normaal te Hummelo 2018

Jister Brommer Club Ee © 2007 - 2018 / Webdesign: De Webbeer / Mail to: jisterbrommerclub@gmail.com