2009: Weekendrit (NL)

Amsterdam/ Beverwijk

2010: Weekendrit (NL, B, D)

Sibbe bij Valkenburg

2011: Geen weekendrit

Vanwege te slecht weer


2012: Weekendrit (NL)

Weesp/Meppel

2013: Weekendrit (NL en D)

Valthe (Dr.)

2014: Weekendrit (NL en B)

Hoofdplaat (Ze), Antwerpen en Oosterhout (N.Braband)

2015: XL Weekend (D, F, L)

Taben Rodt bij Trier / Treis- Karden bij Cochem en Koblenz

Foto's Moezelrit; Dag 1,

Dag 2, en Dag 3

2016: XL Weekend (D)

Goslarrit. Braunlage "Im Harz"

Foto's Goslarrit; Dag 1,

Dag 2, en Dag 3

2017: XL Weekend (NL, D)

Eemshaven, Borkum, Emden, Norden e.o., Papenburg en Bourtange

Foto's Borkumrit; Dag 1, Dag 2, Dag 3, en Dag 4

2018: Weekendrit (NL, D)

Vanuit Ee richting de Achterhoek. Hummelo, Groenlo en Emmerich (Dld.)

Foto's Achterhoekrit; Dag 1, Dag 2, en Dag 3.

2019: Weekendrit (NL, D)

Richting Eggerode (D) waar de rivier de Vecht ontspringt en deze volgen naar NL

Foto's van de Vechtrit; Dag 1,

Dag 2, en Dag 3

2020: Weekendrit Soest (NL)

Amersfoort en Soest e.o.

Foto's van de rit naar Soest Dag 1, 2 en 3

2021: XL Weekend (NL, B, D)

Retourtje Vaals in 4 dagen

Foto's van de rit naar Valkenburg Dag 1, 2, 3 en 4


       Uitstapjes & Weekendritten
De JBC organiseert jaarlijks diverse toertochten alleen voor JBC  leden, maar ook vrije toertoertochten die door iedereen met een oldtimer bromfiets mee kan rijden, de zogenaamde opentoerritten. 


Beroemd is de jaarlijkse veluwerit in augustus en  berucht de snertrit (opentoerrit) eind november. Maar ook de jaarlijkse (XL) weekendrit eind juni is bij de ´diehards´  onder de JBC leden altijd weer een geweldige  ervaring.   


Hieronder een overzicht  van de inmiddels bereden JBC (XL)Weekendritten:

Zo is de JBC met een weekendrit begonnen in 2009 en ging naar  Amsterdam/Beverwijk. Dit smaakte naar meer en ging de jaren daarop o.a. naar Valkenburg, rit rond het IJsselmeer, Valthe (Dr.) en inmiddels  daardoor, door alle provincies van Nederland  geweest. De JBC ging steeds verder van huis en is  met de XL weekendritten zelfs al internationaal gereist in 2014 via de provincie Zeeland, Terneuzen (Neeltje Jans) naar  België en via Antwerpen weer door naar Oosterhout. In juni 2015 heeft de JBC  "de Moezelrit" in Duitsland gereden (van Trier naar Koblenz en omstreken). De toerrit begon vanuit Bitburg bij de  gelijknamige bierfabriek.  In deze rit is ook  door Luxemburg en zelfs een stukje door Frankrijk meegenomen!


In juni 2016 is de JBC in  een XL weekend  naar Duitsland

geweest "Im Herz", gestationeerd op 560 meter hoogte in het

skidorp  Braunlage, 100 km's onder Wolfsburg   in de buurt van

Goslar en  het mooie voormalige oostblokstadje Quedlinburg.

In juni 2017 werd in een XL weekend wederom Duitsland bezocht. Nu via Eemshaven naar Borkum en na een rondrit over het eiland de boot genomen naar Emden, waarna we door zijn gereden naar het hotel in Leezdorf.  De derde dag  via Leer richting Papenburg naar ons tweede hotel in Rhede. De laatste dag zijn we via vestingdorp Bourtange weer naar huis gereden.


De JBC probeert regelmatig tijdens een toertocht een uitstapje of "afstapje" te regelen waar wat cultuur kan worden gesnoven of een excursie kan worden gemaakt. Zo zijn er al diverse musea bezocht zoals o.a. Scherjon's klompenmakerij en -museum  te Noardburgum en het Planetarium te Franeker. Maar zo is ook al de nieuwe brandweerkazerne in Leeuwarden, het Woudagemaal te Lemmer, het Opel automuseum te Tijnje, Cars, Cola and Coins te St. Jacobiparochie, het Landbouwmuseum te Earnewâld en JacFriesland in Drachten bezocht. Deze laatste is een bedrijf die RVS bewerkt d.m.v. laser-, plasma- en waterstraal- snijmachines.

Tijdens de Zuid-Limburgrit (2010) is de Amerikaanse Begraafplaats bij Margraten  bezocht.  En voorafgaand van het  XL weekend  "Goslar" is de JBC begonnen bij het Volkswagenmuseum te bezoeken in Wolfsburg.  In de Borkumrit tijdens het XL weekend  in 2017 werd o.a. de Meyer Werft te Papenburg bezocht.

In 2018 werd   o.a. de standbeelden van Normaal te Hummelo bezocht  en    RD Classics te Emmerich (Dld.) waar meer dan 400 Amerikaanse auto's onder 1 dak te koop staan.

In 2019 stond de rivier de Vecht in de belangstelling. We zijn naar de oorsprong van de rivier in Eggerode (Dld.) gereden en deze gevolgd tot aan Zwolle - Hasselt waar deze over gaat in Zwarte Water.

In 2020 tijdens de weekendrit Soest werd o.a. het Nationaal Militair Museum in Soesterberg bezocht.

I.v.m. Corona toch ook nog in 2021 in eigen land gebleven. Echter net op de grens van Duitsland en België geweest op drielanden(eind)punt te Vaals. Er werd in 4 dagen maar liefst 800 kms afgelegd. Er werd op de derde dag o.a. een bezoek gebracht aan het DAF museum te Eindhoven.


XL Weekend 6/2016 Goslar (Dld.)
XL Weekend 6/2016 Goslar (Dld.)
XL Weekend 6/2016 Goslar (Dld.)
Goslar 2016
Treis Karden 2015
Antwerpen 2014
Neeltje Jans 2014
Zuidlimburg 2010
Amsterdamrit 2009
Meyer Werft Papenburg
Standbeeld Normaal te Hummelo 2018